Onze MBS methode

Alles wat we doen, is gericht op het gezamenlijke doel: uitstromen uit de zorg en het leven weer zelfstandig oppakken. Dat doen we motiverend, behulpzaam en met een sportieve aanpak.

Motiverend, behulpzaam en met een sportieve aanpak

Motiveren met realistische doelen en kleine acties
We motiveren door te laten zien welke kansen er liggen en samen een begeleidingsplan met realistische doelen en concrete acties te maken. Deze acties hakken we in kleine stukken, zodat we overzicht creëren en drempels wegnemen. We spreken ons vertrouwen uit, laten ieder zijn eigen fouten maken en geven vooral niet op.

Behulpzaam door het samen te doen
We nemen alle tijd voor het persoonlijke verhaal en de achtergrond. Per situatie en persoon kijken we welke aanpak matcht. Dit doen we niet aan de hand van ouderwetse vragen uit een boekje, maar door letterlijk en figuurlijk naast iemand te staan. Door samen naar afspraken te gaan en ook andere belangrijke stappen samen te zetten, creëren we een vertrouwde en veilige omgeving.

Sportieve aanpak, want zonder beweging geen verandering
Onze sportieve aanpak is tweeledig. Aan de ene kant gaan we actief aan de slag om een gezonde dagstructuur te creëren. Denk aan een wandeling of andere activiteit. Aan de andere kant betekent het sportief zíjn. Tijdens ambulante begeleiding kunnen mensen echt rekenen op onze support. Denk hierbij aan een herinnering voor belangrijke afspraken of een telefoontje op de eerste werkdag. Daarnaast is iedere cliënt van MBS Zorg welkom om te komen sporten in onze eigen sportschool.

In 5 fasen naar een zelfstandig leven

MOTIVEREND | BEHULPZAAM | SPORTIEF

Realistisch begeleidingsplan | Samen naar afspraken | Beweging als tool

Situaties en specialisaties

De MBS methode is een eigen(wijze) aanpak waarmee we volwassenen tussen de 18 en 45 jaar ondersteuning bieden in het dagelijks leven. We geloven dat positieve motivatie, persoonlijke hulp en letterlijk in beweging komen dé pijlers zijn om verandering aan te brengen in iemands leven en vanuit daar te groeien. Met deze aanpak zijn we gespecialiseerd in de volgende hulpvragen:

“Wij geloven dat beter in je vel zitten een combinatie is van de mentale support en actief in beweging komen. Met die combinatie komen we echt tot de kern en zorgen we voor blijvende verandering.”
– Sven van Ingen

Wat anderen zeggen

Echt het verschil willen maken

MBS Zorg is met een kantoorruimte en eigen sportschool gevestigd in Werkendam. Oprichter Sven van Ingen heeft daarbij een sterke visie: voor ieder individu daadwerkelijk het verschil maken met een eigen plan en werkwijze. Inmiddels zijn we met meerdere gemotiveerde professionals die altijd in oplossingen denken en vervolgens vooral doén. Juist wanneer iemand zelf de moed heeft opgegeven of stil lijkt te staan, gaan wij AAN.